Jani Koskela, kontrabasso

Kontrabasisti Jani Koskela

 

Olen kotoisin Tampereelta.

Musiikkiharrastukseni alkoi yläasteella. Aloitin sähköbassolla bändikoulussa, konservatoriossa sähkösoittimien puuttuessa valitsin kontrabasson. Soittaminen alkoi täyttää elämäni. Kävin jazz- ja blueskeikoilla iltaisin, isäni haki minut kotiin kolmen jälkeen ja parin tunnin yöunien jälkeen lähdin kouluun.

Lukion jälkeisenä välivuonna treenasin kontrabasson soittoa ja kiersin Suomea parinkin eri bändin riveissä. Radio Mafia valitsi silloisen bluesbändini äänitteen vuoden levyksi. Samanaikainen opiskelu sekä Pop & Jazz Konservatoriossa Helsingissä että Tampereen ammattikorkeakoulussa oli tiukkaa ja tehotonta. Lopulta valitsin täysipainoisen kontrabassotyöskentelyn Tampereella. Apuraha mahdollisti soittoharjoittelun myös Saksassa. 

Vuonna 2003 sain jatko-opiskelupaikan Berliinistä ja vakipestin Jyväskylä Sinfoniasta. Valitsin Jyväskylän. Nautin opettamisesta ja vaikuttamisesta. Aloitin 20-vuotiaana bändikoulujen vetämisen sekä sähköbasson opettamisen. Orkesterivaltuuskunnassa olen ollut vuosia.

Keikkailu sekä maasto- ja maantiepyöräilylenkit tuovat hyvää liikettä muutoinkin aktiiviseen elämääni.