Dmitri Vasilevsky, alttoviulu

Alttoviulisti Dmitri Vasilevsky

 

Synnyin siihen maailman aikaan, kun Pietari oli Leningrad ja Venäjä Neuvostoliitto. Lapsuuteni yksi ikimuistoisimpia hetkiä oli äitini seurassa kuulemani urkukonsertti filharmonikkojen suuressa salissa. Palasin kuuntelemaan huippu-urkureita vielä monta kertaa. 

Viisivuotiaana aloittamani pianotunnit vaihtuivat viuluun ja lopulta alttoviuluun. Aloitin orkesterityöskentelyn jo Leningradin konservatoriossa opiskellessani. Myöhemmin työni Mariinski-teatterin orkesterissa vei minut eri puolille maailmaa usean vuoden ajan. Jyväskylä Sinfoniasta sain paikan keväällä 2001. Olen viihtynyt Jyväskylässä hyvin enkä ole enää kaivannut muualle. Luonto on hieno, samoin kävelykatu. 

Minulle tärkein musiikinlaji on romanttinen musiikki. Säveltäjistä pidän eniten Tšaikovskista, Rahmaninovista sekä Brahmsista. Olen soittanut sinfoniaorkesterityön ohella paljon kamarimusiikkia ja oppinut nauttimaan suuresti myös oopperoista, etenkin Wagnerista ja Verdistä. 

Vietän perheeni kanssa lomat Pietarissa, jonka kulttuuri- ja konserttielämästä pidän kovasti. Mökkimme lähellä Laatokan rantaa on tärkeä kesäpaikka luonto- ja sieniretkineen.