9.10. Sinfoniakonsertti: Japanilainen puutarha

Ke 9.10. klo 19 Jyväskylän teatteritalo
Kensho Watanabe, kapellimestari
Tadashi Tajima, shakuhachi-huilu

Igor Stravinski: Pulcinella-sarja
Japanilainen shakuhachi-sävelmä Sagari Ha
Toshio Hosokawa: Voyage X
Toru Takemitsu: Tree Line
W. A. Mozart: Sinfonia nro 35

LIPUT
Lippu.fi: 29,50 / 27,50 / 11,50 € + toimitusmaksut alk. 1 €  
Teatterin lippumyymälä: 27 / 25 / 10 €

KAUSILIPPU

Japani-teemainen konserttimme vie eksoottiselle matkalle shakuhachi-taiteilija Tadashi Tajiman johdolla. Shakuhachi on japanilaisen perinnemusiikin soitin, bambuhuilu, jonka kansainvälisesti tunnetuimpia mestarisoittajia Tajima on. Monipuolista ja ilmaisuvoimaista soitinta ovat teoksissaan käyttäneet myös nykymusiikin säveltäjät, kuten japanilainen Toshio Hosokawa, jonka teoksen Voyage X shakuhachille ja kamariorkesterille kuulemme konsertissa. Konsertin johtaa yhdysvaltalaiskapellimestari Kensho Watanabe, jonka kansainvälinen ura on viime vuosina käynnistynyt lupaavasti.

Tadashi Tajiman harvinaista soitinta kuulemme myös ilman orkesteria hänen soittaessaan perinteisen shakuhachi-sävelmän Sagari Ha. Japanilaisen Toru Takemitsun teos Tree Line puolestaan on eräänlainen musiikillinen kuvaus japanilaisesta puutarhasta. Konsertin japanilaista ohjelmaa tasapainottamaan on valittu venäläisen Igor Stravinskin sekä W. A. Mozartin musiikkia. Stravinskin Pulcinella-sarja on alun perin balettimusiikkia, jonka Stravinski suunnitteli barokkisäveltäjä Pergolesin musiikillisia jalanjälkiä seuraten. Mozartin sinfonia nro 35 on saanut lisänimensä Haffner Salzburgin pormestarin mukaan, joka aateloitiin vuonna 1782. Varsinaisiin juhlallisuuksiin Mozartia ei sinfoniaa huvittanut säveltää, mutta teoksen ensiesityksessä hieman myöhemmin paikalla oli itse Itävallan keisari.

Taiteilijatapaaminen klo 18.15 teatteritalon kulmalämpiössä: shakuhachi-taiteilija Tadashi Tajima
Pikku Alkusoitto klo 18.30 teatteritalon ylälämpiössä: Gradian musiikin perusopetuksen huiluduo Sinna Lehmonen ja Unni Järvenpää.

Konsertin kesto on noin 2 h.

Tilaa väliaikatarjoilut tästä!