23.10. Päiväkonsertti: Shaked + Parts

Ke 23.10. klo 12 Jyväskylän teatteritalo
Jaan Ots, kapellimestari
Gil Shaked-Agababa, klarinetti
Kristjan Parts, basettitorvi

Christian Cannabich: Sinfonia D-duuri
Felix Mendelssohn: Konserttikappale nro 1 klarinetille ja basettitorvelle
Heino Eller: Viisi kappaletta jousiorkesterille

LIPUT
Lippu.fi: 17,50 / 14,50 / 9,50 € + toimitusmaksut alk. 1 €  
Teatterin lippumyymälä: 15 / 13 / 7 €

EI KAUSILIPULLA

Gil Shaked-Agababa ja Kristjan Parts ovat Jyväskylä Sinfonian lyömätön klarinettipari. Huikean taitavat soittajat astuvat tänään tavanomaisilta paikoiltaan orkesterin eteen ja loihtivat yleisön kuultavaksi Felix Mendelssohin konserttikappaleen klarinetille ja basettitorvelle. Tulisesta kilpailusta aina helliin melodioihin ulottuvan teoksen Mendelssohn sävelsi alun perin erästä isä-poika–klarinettiduoa varten. Konsertin johtaa nuori virolainen kapellimestari Jaan Ots, jonka ura on lupaavassa nousukiidossa. Sibelius-Akatemiasta valmistunut Ots on toiminut mm. Radion sinfoniaorkesterin apulaiskapellimestarina ja suuntautuu nyt vahvasti kansainväliselle musiikkikentälle. Virolaista väriä konserttiin tuo Heino Ellerin teos viisi kappaletta jousiorkesterille.

Konsertin avaa saksalaisen Christian Cannabichin sinfonia D-duuri. Tämä hieman vähemmän tunnettu säveltäjä kuului Mozartin hyviin ystäviin, ja Mozart ihaili hänen sävellyksiään varauksettomasti ottaen niistä myös vaikutteita omiin teoksiinsa joko tietoisesti tai tiedostamatta.

Lyhyet juonnetut päiväkonsertit sisältävät osan iltakonserttien ohjelmasta. Päiväkonsertit ovat kestoltaan noin tunnin, eikä niissä ole väliaikaa – tule kokemaan musiikkielämys vaikka lounastunnillasi! Teatterin lämpiössä voit myös nauttia lounasta tai päiväkahveja ennen tai jälkeen konsertin.

Konsertin kesto on noin 1 h.