23.10. Sinfoniakonsertti: Shaked + Parts

Ke 23.10. klo 19 Jyväskylän teatteritalo                                            
Jaan Ots, kapellimestari                                                                                           
Gil Shaked-Agababa, klarinetti
Kristjan Parts, basettitorvi                                                                   

Christian Cannabich: Sinfonia D-duuri
Felix Mendelssohn: Kaksi konserttikappale klarinetille ja basettitorvelle
Heino Eller: Viisi kappaletta jousiorkesterille
W. A. Mozart: Sinfonia nro 33

LIPUT
Lippu.fi: 29,50 / 27,50 / 11,50 € + toimitusmaksut alk. 1 €  
Teatterin lippumyymälä: 27 / 25 / 10 €

KAUSILIPPU

Gil Shaked-Agababa ja Kristjan Parts ovat Jyväskylä Sinfonian lyömätön klarinettipari. Huikean taitavat soittajat astuvat tänään tavanomaisilta paikoiltaan orkesterin eteen ja loihtivat yleisön kuultavaksi Felix Mendelssohin kaksi konserttikappaletta klarinetille ja basettitorvelle. Tulisesta kilpailusta aina helliin melodioihin ulottuvat teokset Mendelssohn sävelsi alun perin erästä isä-poika–klarinettiduoa varten. Konsertin johtaa nuori virolainen kapellimestari Jaan Ots, jonka ura on lupaavassa nousukiidossa. Sibelius-Akatemiasta valmistunut Ots on toiminut mm. Radion sinfoniaorkesterin apulaiskapellimestarina ja suuntautuu nyt vahvasti kansainväliselle musiikkikentälle. Virolaista väriä konserttiin tuo Heino Ellerin teos viisi kappaletta jousiorkesterille.

Konsertin avaa saksalaisen Christian Cannabichin sinfonia D-duuri. Tämä hieman vähemmän tunnettu säveltäjä kuului Mozartin hyviin ystäviin, ja Mozart ihaili hänen sävellyksiään varauksettomasti ottaen niistä myös vaikutteita omiin teoksiinsa joko tietoisesti tai tiedostamatta. Konsertin ohjelman täydentää ystävyyden toisen osapuolen, W. A. Mozartin sinfonia nro 33 B-duuri. Tämä sinfonia syntyi Mozartin palattua kotiinsa Salzburgiin pitkältä Mannheimiin ja Pariisiin suuntautuneelta matkaltaan. Sinfonian kirjoitustapa on kamarimusiikillinen, sillä hänellä oli mielessään erään prinssin hoviorkesteri, joka tulisi esittämään sinfonian.

Pikku Alkusoitto klo 18.30 teatteritalon yleisölämpiössä: Venny Frigren (klarinetti), Hanna Laihonen (huilu), Tuulia Horn (klarinetti) ja Jenni Lehtinen (piano).

Konsertin kesto on noin 1h 40 min.

Tilaa väliaikatarjoilut tästä!