Hyppää pääsisältöön
Kuva
Mustapukuinen mies katsoo kameraan vaaleaa taustaa vasten, johon heijastuu ikkunasta valoa.

HUOMIO!

Konsertti on yleisön osalta peruttu.
Ohjeet lippupalautuksia varten löydät täältä.

Ke 24.3. 

Konsertti on valitettavasti peruttu.

József Hárs, kapellimestari & käyrätorvi

Antonín Dvořák: Serenade op 44
Johannes Brahms: Serenade nro 2

Urhoollinen soturi laulamassa kauniin neidon ikkunan alla. Laulukvartetin tunnelmankohotus juhlissa ennen maljannostoa. Tai entisaikaan pieni soitinyhtye viihdyttämässä ylhäistöä illanistujaisissa. Serenadin luonto on moninainen sen taipuessa tervehdyksestä ja kunnianosoituksesta puhtaaseen viihteeseen ja taustamusiikkiin.

Serenadi kuitenkin on löytänyt tiensä myös konsertteihin ja kasvattanut joustavasti painoarvoansa niin, että pelkän viihdykkeen sijaan annettavaa voi olla tymäkästikin. Romantiikan mestarit Brahms ja Dvořák pienentävät orkesterinsa – Dvořák pelkkiin puhaltimiin asti – ja työntyvät omilla persoonallisilla näkökulmillaan serenadityyppin virtaan. Siinä missä Brahms soutaa seesteisesti sinfonisen täyteläisillä mainingeilla, Dvořák meloo ketterästi klassismin ja slaavilaisten sävyjen pyörteissä. Silti virta on sama, eivätkä matkamiehet kadota hetkeksikään toisiaan näköpiiristään.

Radion sinfoniaorkesterin soolokäyrätorvisti József Hárs tarttuu ruoriin ja virittää serenadiparin, joka viihdyttää, herättelee ja ravitsee!

Konsertin kesto on noin tunti.