Hyppää pääsisältöön
Kuva
Nainen katsoo alaviistoon ja hänen olkapäätä vasten lepää sello.

HUOMIO!

Ohjelmistoon saattaa tulla muutoksia koronasta johtuen. Tiedotamme muutoksista mahdollisimman pian nettisivuillamme sekä some-kanavissamme.

Konsertti Jyväskylän teatteritalolla on jouduttu valitettavasti perumaan.

Eugene Tzigane, kapellimestari
Senja Rummukainen, sello

W. A. Mozart: Sinfonia nro 36 ’Linziläinen’
Camille Saint-Saëns: Sellokonsertto nro 1

Mozartin musiikki elähdyttää kuulijoita kansakuntiin ja aikakausiin, iloon ja suruun katsomatta. Sen on todettu vaikuttavan positiivisesti lasten kehittymiseen ja jopa joistain sairauksista paranemiseen. Taivaasta laskeutuneeksi enkeliksikin luonnehdittu Mozart todella oli kuin lihallistunut musiikki itse: hän aivan pulppusi teoksia yhtä luontevasti kuin hengitti. Näin kävi myös hänen vieraillessaan Linzissä, jossa hän neljän päivän varoitusajalla joutui konsertoimaan ja kun muuta materiaalia ei ollut saatavilla, hän tuossa ajassa sävelsi uuden sinfonian. Eikä sinfoniassa heijastu kiire tuumaakaan, vaan päinvastoin puhdas ilo ja riemu!

Säveltäminen oli helppoa ja vaivatonta myös ranskalaiselle Camille Saint-Saënsille, jonka takuuvarmaksi hitiksi muodostunut sellokonsertto ei häviä solakkuudessa Mozartille tuumaakaan. Mutta samalla se on sekä dramaattisen näyttävä että elegantin hienostunut antaen nuorelle sellotaikuri Senja Rummukaiselle kaikki eväät loistoon. Rummukainen ja kapellimestari Eugene Tzigane näyttävät, kuinka nopeus kääntyy valtiksi ja keveys voimaksi.

Konsertin kesto on noin tunti.


Lisätietoja ja ohjeet peruuntuneen konsertin lippujen vaihdoista ja -palautuksista.