22.1. Päiväkonsertti: Liidaten ja leikkien

Kapellimestari-viulisti Janne Nisonen

 

Liput

Lippu.fi: 17,50 / 14,50 / 9,50 + toimitusmaksut alk. 1 € 
Teatterin lippumyymälä: 15 / 13 / 8 €

Ei kausilipulla

Lippumyymälä aukeaa päiväkonserttipäivinä klo 11.

Ke 22.1. klo 12 Jyväskylän teatteritalo

Janne Nisonen
, kapellimestari ja viulusolisti
Lilli Maijala, alttoviulu

W. A. Mozart: Sinfonia concertante viululle, alttoviululle ja orkesterille
Igor Stravinsky: Danses concertantes
 

Häikäisevän monipuolinen Janne Nisonen elvyttää tapaa, jossa solisti ei orkesterin edessä ainoastaan soita omaa solistin osuuttaan, vaan hoitaa myös orkesterin johtamisen eli liidaamisen eikä erillistä kapellimestaria tarvita. Tapa oli yleisessä käytössä vielä wieniläisklassismin aikaan, joten ei ihme, että Nisosella on tuomisinaan Mozartia. Sinfonia concertantessa eli sinfonian ja konserton yhdistelmässä viulu ja alttoviulu ottavat mittaa orkesterista tasaveroisesti, mutta silti näyttävästi. Nisonen saa vastinparikseen Suomen parhaimpiin kuuluvan altisti Lilli Maijalan.

Liidaamisen paluun ohella restauraatiota on myös 1900-luvun suuren mestarin Stravinskyn musiikissa. Hän oli palauttamassa uusklassismia edustavilla teoksillaan kunniaan Mozartin henkeä kunnioittavan rytmikkyyden, keveyden ja leikkisyyden lähes ilkikurisuuteen asti. Luvassa on siis perinteiden virvoitusta ja elähdytystä monilla eri tavoilla ja tyyleillä.

Lyhyet, juonnetut päiväkonsertit sisältävät osan iltakonserttien ohjelmasta. Päiväkonsertit ovat kestoltaan noin tunnin eikä niissä ole väliaikaa. Tule siis kokemaan rauhoittava musiikkielämys vaikka lounastunnillasi! Teatterin lämpiössä voit myös nauttia keittolounasta tai päiväkahvit ennen tai jälkeen konsertin.
 

Liput

Lippu.fi: 17,50 / 14,50 / 9,50 + toimitusmaksut alk. 1 € 
Teatterin lippumyymälä: 15 / 13 / 8 €

Ei kausilipulla

Lippumyymälä aukeaa päiväkonserttipäivinä klo 11.