1.4. Beethovenin timantit

Kapellimestari-pianisti Olli Mustonen

 

PERUTTU koronavirustilanteen takia.

Konsertti peruttu koronavirustilanteen vuoksi!

Ke 1.4. klo 19 Jyväskylän teatteritalo

Olli Mustonen
, kapellimestari ja pianosolisti

Ludwig van Beethoven: Coriolan-alkusoitto
Ludwig van Beethoven: Viulukonsertto, versio pianolle
Ludwig van Beethoven: Sinfonia nro 4
 

Olli Mustonen on shamaani, jota ei kahlitse musiikissa mikään. Hän on luonnonvoima, joka kuulostelee musiikkia kuin se syntyisi tässä ja nyt. Hän on akrobaatti, joka jonglööraa volttia heittäessään. Hän on taikuri, joka yllättää yhä uudelleen joka kerta. Hän on kauneudenpalvoja, joka heittää esiin taikomansa kukat kuulijoiden korville.

Varsinainen shamaani oli Beethovenkin, jolle säveltäminen oli välillä tuskaa tuottavaa takomista ja timantin puristamista hiilestä. Kuuluisaan viulukonserttoonsakaan hän ei aluksi ollut tyytyväinen, vaan teki siitä version myös pianokonserttona. Ei siis ihme, että Mustonen ja Beethoven ovat primitiivisissä alkulähteiden etsinnöissään eräänlaisia sukulaissieluja. Ainakin Mustonen hioo edelleen koruriipuksia Beethovenin timanteista, ”kuudennen pianokonserton” lisäksi niin dramaattisesta Coriolan-alkusoitosta kuin hyväntuulisesta neljännestä sinfoniastakin.

Onnistuuko totuuden löytäminen? Piileekö vauhdin, vaarallisten tilanteiden ja virtuositeetin alla ikuisia musiikillisia aarteita? Jos jonkun, niin Olli Mustosen kyydissä se selviää.

Taiteilijatapaaminen klo 18.15 kulmalämpiössä: Olli Mustonen

Pop up -kirjasto yleisölämpiössä ennen konserttia ja konsertin väliajalla.

Konsertti päättyy noin klo 21.00.

 

PERUTTU koronavirustilanteen takia.