11.3. Brantelid & Elgar

Sellisti Andreas Brantelid

 

Liput

Lippu.fi: 29,50 / 27,50 / 11,50 € + toimitusmaksut alk. 1 € 
Teatterin lippumyymälä: 27 / 25 / 10 €

Kausilippukonsertti
 

Ke 11.3. klo 19 Jyväskylän teatteritalo

Ville Matvejeff
, kapellimestari
Andreas Brantelid, sello

Andrea Tarrodi: Ascent
Edward Elgar: Sellokonsertto
Erkki Melartin: Sinfonia nro 5, Sinfonia brevis
 

Kevään ehdoton konserttitapaus on tässä: megalomaanisen uhkeat teokset, suuren suuri orkesteri ja päätähtenä lukuisia kilpailuvoittoja kahminut sellisti Andreas Brantelid! Brantelid tulkitsee ensivierailullaan Jyväskylässä Edward Elgarin ikisuositun sellokonserton, joka tarjoaa intiimin, pakahduttavan kauniin levähdyksen maailman melskeiden keskellä.

Erkki Melartin oli aikanaan juhlittu ja arvostettu säveltäjä, mutta on nykyisin jäänyt pahasti Sibeliuksen varjoon, kuten moni muukin myöhäisromanttinen suomalaissäveltäjä. Melartinin kohdalla varjo on erityisen syvä myös siksi, että hän pyrki profiloitumaan nimenomaan sinfonikkona ja teki sen aivan eri tavalla kuin Sibelius, joka tavoitteli sinfonioihinsa ankaruutta ja logiikkaa. Mahleria muistuttava monitahoinen, maailmaa ja sen kaikkeutta kartoittava kuvakudos oli taas lähempänä Melartinin sinfoniakäsitystä. Sinfonioista viides, lisänimeltään Sinfonia brevis on erinomainen esimerkki Melartinin sinfonisesta tyylistä sen sisältäessä niin kansantanssia kuin monimutkaista kontrapunktiakin.

Ruotsalaisen nykysäveltäjän Andrea Tarrodin musiikissa on samanlaista maailmoja syleilevää värikkyyttä kuin Melartinillakin, erityisesti Ascent-orkesterikonsertossa sen kuvatessa nousua valtameren syvyyksistä suurkaupungin urbaaniin sykkeeseen. 

Pikku Alkusoitto klo 18.30 teatteritalon yleisölämpiössä: sellistit Nuutti Monto, Irene Frigren ja Zeng Yiran.

Konsertti päättyy noin klo 21.00.
 

Liput

Lippu.fi: 29,50 / 27,50 / 11,50 € + toimitusmaksut alk. 1 € 
Teatterin lippumyymälä: 27 / 25 / 10 €

Kausilippukonsertti