13.3. Sinfoniakonsertti: Nokkapokka

Ke 13.3. klo 19 Jyväskylän teatteritalo

Tomas Djupsjöbacka
, kapellimestari
Eero Saunamäki, nokkahuilu                       

Gioachino Rossini: Alkusoitto oopperasta Silkkitikkaat
Georg Philipp Telemann: Nokkahuilukonsertto C-duuri
Jukka Tiensuu: Appo nokkahuilulle ja orkesterille
Ludwig van Beethoven: Sinfonia nro 1

Tässä konsertissa pääosassa on nykyisin hieman harvinaisempi soitin, nimittäin nokkahuilu! Suomalainen nokkahuiluguru Eero Saunamäki toimii erittäin monipuolisesti musiikkikentällä ja on kantaesittänyt lukuisia suomalaisia nokkahuiluteoksia. Konsertissa Saunamäki pääsee esittelemään soitintaan niin vanhan kuin uudemmankin musiikin parissa, sillä kuulemme nokkahuilun kulta-ajalta 1700-luvun alusta Georg Philipp Telemannin nokkahuilukonserton C-duuri sekä Jukka Tiensuun nokkahuilukonsertto Appo vuodelta 2017.

Jyväskylä Sinfoniaa palaa johtamaan sellistinä ja kamarimuusikkona menestystä saavuttanut Tomas Djupsjöbacka, jonka kasvava kiinnostus orkesterinjohtoon on laajentanut hänen musiikillista kenttäänsä. Konsertin avausteoksena on koomisen oopperan mestarin, Gioachino Rossinin alkusoitto oopperasta Silkkitikkaat. Klassikkoteos, Beethovenin ensimmäinen sinfonia C-duuri valmistui uuden vuosisadan kynnyksellä, vuonna 1800. Sinfonia kumartaa selvästi Haydnin ja Mozartin suuntaan, mutta siinä on jo selvästi tunnistettavissa Beethovenin oma ääni.

LIPUT
27 / 25 / 10 €; K-Plussakortilla 24,30 / 22,50 / 9 € teatterin lippumyymälästä;       
29,50 / 27,50 / 12,50 € (hinnat sisältävät palvelumaksut) 

KAUSILIPPU

Taiteilijatapaaminen teatterin kulmalämpiössä klo 18.15: kapellimestari Tomas Djupsjöbacka ja nokkahuilisti Eero Saunamäki

Konsertin kesto on noin 1 h 50 min.

Tilaa väliaikatarjoilut tästä!