Hyppää pääsisältöön
Kuva
Nuoret sohvalla hengailemassa
Kuva
Euroopan sosiaalirahasto -logo
Kuva
Vipuvoimaa-logo

Nuorten talo -hanke on Jyväskylän kaupungin nuorisopalveluiden hallinnoima ja Euroopan sosiaalirahaston rahoittama kaksivuotinen hanke, joka käynnistyi 1.9.2020. Hankkeen tavoitteena on kehittää ja pilotoida monialainen Nuorten talo -malli, lisätä nuorten palvelujen yhteistyötä sekä kehittää nuorten osallisuutta ja sosiaalista vahvistamista. Tavoitteena on kehittää myös virtuaalisia palveluja. 

Hankkeen rahoittajana toimii Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus. Hanke päättyy 31.8.2022.

Hankkeessa kehitetään nuorten palveluja

Nuorten talo -hankkeessa on tavoitteena kehittää alle 30-vuotiaiden nuorten palvelujen yhteistyötä monialaisesti. Tavoitteena on luoda malli Jyväskylän Nuorten talolle ja käynnistää sen toiminta.

Hankkeessa toteutetaan sosiaalista kuntoutusta yhdessä verkoston kanssa sekä kehitetään nuorten osallisuutta palvelujen suunnittelussa ja arvioinnissa. Lisäksi Nuorten talo -hanke kehittää palvelujen saavutettavuutta ja nuorten palveluohjausta verkossa.

Mikä on Nuorten talo?

Nuorten talo tulee kokoamaan monialaisesti 13-29-vuotiaiden nuorten palveluja yhteen saman katon alle. Talo rakentuu keväällä 2021 Jyväskylän keskustaan osoitteeseen Asemakatu 4. Samoista tiloista löytyy jatkossa myös työllisyyden kuntakokeilun palvelut.

Tulevaisuudessa Nuorten talosta löytyvät Ohjaamon, J-Napin, nuorisovastaanoton, etsivän nuorisotyön sekä muiden toimijoiden palveluja. Tavoitteena on lisätä palvelujen välistä yhteistyötä ja luoda monialainen paikka, jossa nuori saa avun, ohjauksen ja tuen yhdestä paikasta. Toiminnassa huomioidaan sekä kasvokkain tarjottavat että virtuaaliset palvelut.

Hankkeen tavoitteena on juurruttaa Nuorten talon toiminta pysyväksi osaksi Jyväskylän kaupungin nuorten palveluja.

Yhteystiedot

Tuija Kautto, hankepäällikkö
p. 050 344 9671
tuija.kautto[at]jyvaskyla.fi
Twitter: @KauttoTuija

Heidi Puustinen, hanketyöntekijä
p. 050 593 8773 
heidi.puustinen[at]jyvaskyla.fi

Jenni Uusitaival, hanketyöntekijä
p. 050 593 8759
jenni.uusitaival[at]jyvaskyla.fi 
Twitter: @jenniuusitaival

#nuortentalojkl

Asiasanat: