Skip to main content

8.3.2021

Uusien tartuntojen määrä on kaupungissa edelleen maltillinen.
Image
nuoret miehet kopauttavat kyynärpäitään ja pitävät maskeja kasvoillaan

Jyväskylän kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä kävi läpi kaupungin koronatilannetta. Uusien tartuntojen määrä on kaupungissa edelleen maltillinen. Uusia tartuntoja ilmeni viime viikolla (viikko 9) 43 kappaletta. Edeltävillä viikoilla tartuntoja oli viikolla 8 yhteensä 45 kappaletta ja viikolla 7 yhteensä 41 kappaletta.

Ilmaantuvuusluku kaupungissa on kuluneelta 14 vuorokaudelta 57,8 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Otetuista koronanäytteistä positiivisia on 2,2%. Tartuntojen alkuperästä pystytään selvittämään yli 70%. Sairaalahoidon tarpeessa ei ole tapahtunut kasvua. Jyväskylä on edelleen koronan kiihtymisvaiheessa.

Kaupunki seuraa tiiviisti, lähteekö tartuntamäärät lisääntymään hiihtolomaviikon jälkeen. Jos nousua tulee, kaupunki tarkastelee voimassa olevia suosituksia ja rajoituksia välittömästi. Tällä hetkellä tilanne on kuitenkin rauhallinen.

- Kaupungilla tehdyt havainnot osoittavat, että turvavälejä noudatetaan nyt äärimmäisen hyvin ja maskeja käytetään kaupungissa erittäin laajasti. Mikäli asukkaamme ovat toimineet yhtä vastuullisesti myös hiihtolomaviikolla, niin tilanne on hallittavissa, tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä tiivisti kokouksessa.

Jyväskylässä voimassa olevat rajoitukset

Lisätietoja:

  • Jyväskylän kaupungin poikkeusolojen johtoryhmän puheenjohtaja, Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto, p. 050 336 2819
  • Jyväskylän kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä, p. 050 522 0486
Keywords: