Skip to main content
Image
Lasten kädet ja jalat yhdessä piirissä

Kumppanuusfoorumi

Kumppanuusfoorumi on kaikille avoin asukkaiden ja kaupungin lapsiperhepalveluiden sekä järjestöjen ja seurakuntien edustajien yhteinen keskustelun ja uudistamisen areena. Foorumissa pohditaan ja ideoidaan yhdessä.

Kumppanuusfoorumista vastaavat Jyväskylän perhekeskusverkostotoimijat. Toimijoilla tarkoitetaan muun muassa neuvolaa, varhaiskasvatusta, koulua, perheneuvolaa, kotipalvelua, perheohjausta, perhekerhoja ja harrastustoimintaa.

Viides Kumppanuusfoorumi: Hyvää elämää Palokassa 18.11.2020 – Palokkalaisia lapsiperheitä ja lapsiperhetoimijoita kutsuttiin Kumppanuusfoorumiin etäyhteyksin

Kumppanuusfoorumi on kaikille avoin lapsiperhepalveluiden ja toimintojen yhteinen uudistamisen ja kohtaamisen areena Jyväskylässä. Kumppanuusfoorumissa kohtaavat asukkaat, perheet, lapset, kaupungin, järjestöjen sekä yhteisöjen lapsiperhetoimijat. Tämänkertainen kumppanuusfoorumi oli järjestyksessään viides.

Tällä kertaa kohdattiin verkossa 18.11.2020 klo 17.30-19 etäyhteyksin Zoomin avulla ja keskityttiin palokkalaisten lapsiperheiden arkeen ja hyvään elämään. Ohjelmassa oli tervetulosanat ja järjestäjien esittäytyminen, Lasten parlamentin aineiston esittely, työpajatyöskentely padletin avulla sekä yhteenveto ja palaute.

Palokan alueen Lasten parlamentin jäsenet osallistuivat Kumppanuusfoorumiin etukäteen. Lapset valmistelivat aineiston lapsiperheiden vanhempien ja toimijoiden keskustelua ja työpajaa varten. Lapset kertoivat ajatuksistaan ja kokemuksistaan korona-ajan arjesta. Mitkä asiat ovat lasten mielestä hyvin? Mitkä asiat aiheuttavat lasten mielestä huolta? Entä mitkä asiat tekevät perheesi arjesta hyvää? Mikä tuo voimia arkeen? Tai mitkä asiat kuluttavat arjessa liikaa voimavaroja? Kumppanuusfoorumissa keskusteltiin ja mietittiin yhdessä, miten palokkalaisten perheiden arkea voidaan yhdessä parantaa.

Tilaisuuden järjestelyistä vastasivat yhteistyössä Jyväskylän kaupunki, Pelastakaa Lapset ry sekä Keski-Suomen sairaanhoitopiiri EPTT-hanke.

Kolmas ja neljäs Kumppanuusfoorumi järjestettiin 28.10.2019 ja 13.11.2019 klo 16-20 HopLopissa yhteistyössä Jyväskylän Vanhempainfoorumin kanssa

  • Tilaisuuden kooste - pdf-muodossa

Toinen Kumppanuusfoorumi 11.3.2019 klo 17.30-19.30 Kaupunginkirjastolla, Unonsalissa.

  • Tilaisuuden keskustelujen kooste - pdf-muodossa

Kumppanuusfoorumi käynnistettiin 8.11.2018 Minnansalissa, Jyväskylässä.

Tilaisuudessa pohdittiin, ideoitiin ja jalostettiin toimintaa perheille tehtyjen kyselyiden pohjalta. Lisäksi valmisteltiin tulevia kumppanuusfoorumeita.

  • Keskustelujen koosteessa keskeisinä teemoina ovat esim. harrastaminen, some-käyttäytyminen ja yhteisöllisyyden merkitys.