9.5. Valon voimaa

Ke 9.5. klo 19 Jyväskylän teatteritalo

Johannes Gustavsson
, kapellimestari
Niamh McKenna, huilu

W. A. Mozart: Sinfonia nro 26
Jacques Ibert: Huilukonsertto
W. A. Mozart: Sinfonia nro 36

Vuoden 2017 kansainvälisen Crusell-huilukilpailun voittaja Niamh McKenna hurmaa tänään Jyväskylä Sinfonian solistina! Saksalais-irlantilainen McKenna työskentelee Turun filharmonisen orkesterin äänenjohtajana. Kevätkauden viimeisen sinfoniakonsertin johtaa Oulu Sinfonian ylikapellimestari Johannes Gustavsson, joka on kysytty vierailija etenkin pohjoismaisissa orkestereissa.

McKennan solistiteos, ranskalaisen Jacques Ibertin huilukonsertto, pysyi melko pitkään tuntemattomana sen soittajalle asettamien teknisten haasteiden vuoksi.
Virtuoosinen ja värikkäästi orkestroitu konsertto tuo kuuluviin 1930-luvun Pariisin uusklassisen kirpeissä harmonioissa ja jazz-vaikutteissa.

Huilukonserton molemmin puolin on sommiteltu Mozartin kaksi sinfoniaa. Sinfonia Es-duuri nro 26 on kiintoisa otos Mozartin sinfoniatuotannon keskivaiheilta tuoden esiin myös vakavamman ja dramaattisen Mozartin. Lisänimellä Linziläinen kulkeva sinfonia nro 36 syntyi kymmenen vuotta myöhemmin, kun Mozart vaimoineen pysähtyi ohikulkumatkalla kaupungissa. Mozart kirjoitti sinfonian kiireessä omaa konserttiaan varten, mutta loisteliaassa musiikissa hätäilystä ei ole jälkeäkään.


LIPUT
26 / 24 / 12 € teatterin lippumyymälästä
28,50 / 26,50 / 14,50 € (hinnat sisältävät palvelumaksut)

KAUSILIPPUKONSERTTI

Konsertin kesto on noin 1h 40 min

Taiteilijatapaaminen teatterin kulmalämpiössä klo 18.15: Huilutaiteilija Niamh McKenna