8.5. Sinfoniakonsertti: Teatteria ja sirkushuveja

Ke 8.5. klo 19 Jyväskylän teatteritalo

Eero Lehtimäki
, kapellimestari
Jeffrey Biegel, piano
Sakari Männistö, jongleeraus

P. D. Q. Bach: Concerto for Simply Grand Piano and Orchestra
Lotta Wennäkoski: Jong
Frédéric Chopin: Andante spianato et grande polonaise brillante
Aaron Copland: Music for the Theatre

Kevätkauden päättää veikeä konsertti, jossa on myös monitaiteellisia mausteita. Konsertin spesiaalisäveltäjänä on P. D. Q. Bach, J. S. Bachin perheen unohdettu poika, jonka pianokonserton kuulemme yhdysvaltalaispianisti Jeffrey Biegelin tulkitsemana. Biegel tunnetaan erityisesti projekteistaan, joissa useat orkesterit yhdessä tilaavat uutta musiikkia nykysäveltäjiltä. Konsertin johtaa nouseva kyky Eero Lehtimäki, joka teki läpimurtonsa johtamalla Mariinski-teatterin orkesteria lyhyellä varoitusajalla Turun Musiikkijuhlilla vuonna 2016.

Myös Lotta Wennäkosken Jong-teos on jotain erityistä: sävellys kamariorkesterille ja jonglöörisolistille! Sekä sävelet että pallot saavat ilmaa alleen, kun jonglööri Sakari Männistö astuu orkesterin eteen. Biegelin toisena solistiteoksena konsertissa on Frédéric Chopinin Andante spianato et grande polonaise brillante, joka on surumielisen kaunis teos heijastaen säveltäjän kaipuuta kotimaahansa. Konsertin kruunaa yhdysvaltalaisen Aaron Coplandin Music for the Theatre, jossa kuullaan vaikutteita jazzista, bluesista ja muista populaarimusiikin tyyleistä burleskia unohtamatta.

LIPUT
27 / 25 / 10 €; S-Etukortilla 25 / 23 / 8 € teatterin lippumyymälästä
29,50 / 27,50 / 12,50 € (hinnat sisältävät palvelumaksut) 

KAUSILIPPU

Taiteilijatapaaminen teatterin kulmalämpiössä klo 18.15: kapellimestari Eero Lehtimäki
Pikku Alkusoitto teatterin lämpiössä klo 18.30: Gradian musiikin perusopetuksen pianonsoiton oppilaat Aivi Salminen ja Louna Luiro.

Konsertin kesto on noin 1 h 55 min.

Tilaa väliaikatarjoilut tästä!