7.4. Olga – Äidilleni

La 7.4. klo 15 Hannikaissali

Igor Ostrovski, viulu
Harri Forstén, viulu
Mihkail Slobodjaniouk, alttoviulu
Dmitri Vasilevsky, alttoviulu
Maria Mangeloja, alttoviulu
Ilkka Kauppi, sello

W. A. Mozart-Bach: Preludi & fuuga viululle, altolle ja sellolle
W. A. Mozart: Duo viululle ja altolle G-duuri
W. A. Mozart: Jousikvintetto g-molli

Huhtikuun alun kamarikonsertin ohjelman on suunnitellut Jyväskylä Sinfonian pitkäaikainen viulisti Igor Ostrovski. Konserttiin on valikoitunut aitoja helmiä W. A. Mozartin kamarimusiikkiteoksista jousille. Igorin kanssa musisoimassa ovat Harri Forstén, Mikhail Slobodjaniouk, Dmitri Vasilevsky, Maria Mangeloja sekä Ilkka Kauppi.

Konsertin avausteoksena on Mozartin mielenkiintoinen jousitrio, jossa preludi on säveltäjän omaa käsialaa, mutta fuuga on sovitus J. S. Bachin aiemmin säveltämästä fuugasta. Jousiduo G-duuri puolestaan syntyi täydentämään erään toisen säveltäjän teossarjaa, eikä teoksen tietämätön tilaaja huomannut lopputuloksessa mitään poikkeavaa. Tummasävyinen ja melankolisempi jousikvintetto g-molli on Mozartin myöhäisempää tuotantoa äärimmäisen herkkine hetkineen.

Konsertti on omistettu Igor Ostrovskin äidille Olga Parhomenkolle, joka oli huomattavan menestynyt viulisti ja ansiokas pedagogi. Legendaarisen viulisti David Oistrakhin oppilaana ollut Parhomenko menestyi urallaan useissa kansainvälisissä viulukilpailuissa ja voitti myös Mozart-kilpailun Salzburgissa vuonna 1956.


LIPUT
15 / 13 / 7 € teatterin lippumyymälästä
17,50 / 15,50 / 9,50 € (hinnat sisältävät palvelumaksut)

EI KAUSILIPULLA

Konsertin kesto on noin 1,5 h