25. & 26.4. Barokin kuningatar

Ke 25.4. klo 19 Taulumäen kirkko
To 26.4. klo 19 Taulumäen kirkko


Ville Matvejeff, kapellimestari
Ida Falk Winland, sopraano

Thomas Adès: Kolme harjoitelmaa Couperinilta
G. F. Händel: Aarioita
François Couperin, sov. Ville Matvejeff: Osia teoksesta Trois leçons de ténèbres
François Couperin, sov Richard Strauss: Tanssisarja

Valloittavat barokkiteemaiset konsertit kaikuvat Taulumäen kirkossa kahtena iltana. Ylikapellimestari Ville Matvejeffin johtaman konsertin ohjelmassa on G. F. Händelin ja François Couperinin aarioita sekä orkesteriteoksia barokkiviittein. Konsertin solisti, ruotsalainen sopraano Ida Falk Winland on tehnyt mittavan uran eurooppalaisissa oopperataloissa ja on tällä hetkellä kiinnitettynä Göteborgin oopperaan.

Ida Falk Winland pääsee näyttämään taitonsa koristeellisissa ja erityisen hyvää tekniikka vaativissa Händelin barokkiaarioissa. Kuulemme myös tällä kertaa instrumenttiversiona osia François Couperinin teoksesta Trois leçons de ténèbres jota pidetään yhtenä barokkimusiikin huippupisteistä. Lauluteoksesta orkesteriversion on sovittanut Ville Matvejeff.

Thomas Adèsin Kolme harjoitelmaa Couperinilta vuodelta 2006 on kekseliäs teos, jossa Adès on sovittanut barokkisäveltäjän kosketinsoittimelle sävelletyt kappaleet kamariorkesterille. Puhaltimet, lyömäsoittaja ja kahteen osaan jaetut jouset imitoivat teoksessa cembalon soittotapaa. Myös Couperinin Tanssisarja sisältää säveltäjän kosketinsoitinkappaleita, joihin tällä kertaa on jättänyt oman jälkensä sovittajana toiminut Richard Strauss.


LIPUT
26 / 24 / 12 €, S-Etukortilla 24 / 22 / 10 € teatterin lippumyymälästä
28,50 / 26,50 / 14,50 € (hinnat sisältävät palvelumaksut)

KAUSILIPPUKONSERTTI (keskiviikko)