Hyppää pääsisältöön
Kuva
Parrakas mies mustasankaisissa silmälaseissa, lippalakissa ja kauluspaidassa pitää edessään sähkökitaraa ja taustalla näkyy rummut. Kuva Morgan Walker. Kuva Morgan Walker
Pääsisältö

ke 22.2. klo 18 Paviljonki, Wilhelm-sali    

Jyväskylä Sinfonia
Eero Lehtimäki
, kapellimestari

Game Music Collective:
Tarmo Anttila,
kontrabasso
Panu Rauhala, koskettimet
Anssi Tirkkonen, lyömäsoittimet
Atte Karhinen, lyömäsoittimet 
Lauri Kilpinen, pasuuna
Tuomas Niininen, piano

Iris Candelaria, sopraano

Mieskuoro Alvar, valm. Riku Miettunen

Niko Tiainen, mediataide & valosuunnittelu

Game Music Collective on Euroopan ensimmäinen ammattimainen pelimusiikkiin keskittynyt orkesteri, jonka soittajat ovat Suomen eturivin nuoria muusikoita. Game Music Collective on konsertoinut merkittävimmissä suomalaisissa konserttisaleissa, kuten mm. Finlandia-talossa, Tampere-talossa ja Turun Logomossa. Game Music Collectiven soittama pelimusiikki on myös tavoittanut suuren maailmanlaajuisen yleisön YouTubessa, jossa konserttitaltiointeja sekä pelimusiikkivideoita on katsottu jo yli 20 miljoonaa kertaa. Jyväskylä Sinfonian ja Game Music Collectiven konsertissa kuullaan musiikkia peleistä ja pelisarjoista, mm. Skyrim, Halo, Final Fantasy, Kingdom Hearts, Destiny ja The Last of Us.

Konsertin valosuunnittelusta vastaa mediataiteilija Niko Tiainen, joka on erikoistunut interaktiivisiin videomappauksiin sekä video-, valo- ja ääni-installaatioihin. Hänellä on klassisen musiikin, säveltämisen ja graafisen suunnittelun tutkinto. Lisäksi hän valmistuu 2023 Aalto-yliopiston New Media Design and Production maisterikoulutusohjelmasta. Hänen installaatioissaan käytetään usein käsitteellisiä ideoita ja abstrakteja proseduraalisia materiaaleja, joissa on sekoitus klassisen musiikin rakenteita ja tekniikoita. Hänen teoksiaan on ollut mukana näyttelyissä ja taidefestivaaleilla 25 eri maassa, mm. Ars Electronica (Linz, 2020), Light box New York -galleria (N.Y.C, 2020), Neo Shibya Gallery (Tokio, 2021).

Konsertin taustalle projisoidaan suurikokoinen ääneen reagoiva mediataideteos, joka muuttuu konsertin äänimaisemien ja tunnelmien mukana. Teoksesta luodaan myös pienempi versio, jota yleisö pääsee lämpiössä väliajalla kokeilemaan ja ohjaamaan peliohjaimilla. Teoksen suunnittelijana toimii mediataiteilija Niko Tiainen ja konsertin valaistus suunnitellaan yhteistyössä Tommi Löytyn ja Mikko Kiviharjun kanssa.

Konsertin kesto n. 2 h, sis. väliajan. Ovet Paviljongin Wilhelm-saliin avataan puolisen tuntia ennen konsertin alkua.

Konsertti toteutetaan yhteistyössä Valon kaupunungin WinterLight -tapahtuman kanssa, joka järjestetään Paviljongissa talvilomaviikoilla 18.2.-5.3. Se on avoinna päivittäin klo 11-19 ja liput aikuisille 10 € ja lapsille 5 €. Konserttilippuun sisältyy pääsylippu WinterLight -tapahtumaan ja se on voimassa koko tapahtuman ajan, poislukien ikärajalliset iltatilaisuudet.

Tilaa väliaikatarjoilut ennakkoon Paviljongista.

Saapuminen ja pysäköinti Paviljonkiin.

Majoitustarjous:
Solo Sokos Hotel Paviljonki - Varauskoodi: BGAMEJKL
Hinta varauskoodilla 126€/yö yhden tai 136€/yö kahden hengen huoneessa. Tee varaus osoitteessa www.sokoshotels.fi tai suoraan hotellista (020-1234 645) tai Jyväskylän Sokos Hotellien myyntipalvelusta (020-1234 640).


Eero Lehtimäki toteuttaa kapellimestarina ja muusikkona samaa monipuolisuutta ja avarakatseisuutta kuin mitä muutenkin tavoittelee elämässään. Hän toimi Joensuun kaupunginorkesterin taiteellisena johtajana ja ylikapellimestarina 2019–2022. Game Music Collectivea hän on johtanut yhtyeen perustamisesta lähtien. Klarinetistina Eero esiintyy yhä säännöllisen epäsäännöllisesti ja on eniten kotonaan historiallisten instrumenttien parissa. Kapellimestarin ja muusikon työnsä ohella Eero on lisäksi valmistunut akustiikan diplomi-insinööriksi.
 
Eero saa inspiraatiota kirjallisuudesta, merestä ja Euroopan vanhoista kulttuurikaupungeista. Hän ihannoi monipuolista ymmärrystä ja sivistystä ja tekee musiikkia viedäkseen sen avulla kuulijat paikkoihin, joita he eivät osaisi edes kuvitella.

Tarmo Anttila on soittanut Suomen merkittävimpien sinfoniaorkestereiden bassoryhmissä, kuten Helsingin kaupunginorkesteri, Radion sinfoniaorkesteri, Turun filharmoninen orkesteri, Kamariorkesteri Avanti! sekä Suomen kansallisoopperan orkesteri. Lisäksi hän on toiminut muusikkona, säveltäjänä ja sovittajana mm. seuraavissa pop-, rock-, jazz- ja kansanmusiikkiyhtyeissä: Tjango!, Joonas Widenius Trio, Snekka sekä Game Music Collective.

Panu Rauhala toimii musiikin moniammattilaisena: Kosketinsoittajana, sovittajana, säveltäjänä ja tuottajana. Hänet voi löytää keikoilta tai äänitteiltä eri rooleissa niin ambient-, pop-, jazz- kuin metalliyhtyeistäkin. Hänen sävellys- ja tuotantotyönsä käsittävät sekä kokeellista että pop-musiikkia, mutta myös audiovisuaalisia tuotantoja televisioon. Asiakkaina ovat olleet niin pienet kuin suuret kotimaiset ja kansainväliset yritykset.

Anssi Tirkkonen on oululaislähtöinen rumpali, jonka dynaamista ja monipuolista soittoa voi kuulla niin big bandeissa kuin pienemmissä yhtyeissä. Vuonna 2019 UMO Jazz Orchestran nuoreksi solistiksi valittu Tirkkonen on ollut mukana voittamassa EBU Euroradio Jazz Competition -pääpalkinnon vuonna 2018 sekä vuoden 2014 Young Nordic Jazz Comets -kilpailun. Hän on valmistunut jazzmusiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta.

Atte Karhinen opiskelee Sibelius-Akatemialla maisterivaiheessa lyömäsoitinten instrumenttiopinnoissa sekä toimii opettajana Itä-Helsingin musiikkiopistossa. Hän on valmistunut musiikkipedagogiksi Turun ammattikorkeakoulusta ja tehnyt muusikon ammatillisen perustutkinnon Turun konservatoriolla. Opiskelun ja opetustöiden ohella hän on usein avustajana eri orkestereiden ja muiden kokoonpanojen riveissä ympäri Suomea. Hän on ollut kaksi kertaa Turun filharmonisen orkesterin nuorena solistina sekä kantaesittänyt muun muassa Janne Ikosen Triptychonin, konserton kolmelle lyömäsoittajalle.

Lauri Kilpinen työskentelee Helsingin poliisisoittokunnassa pasuunan äänenjohtajana. Hän valmistui Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi vuonna 2017. Vuosien varrella hän on keikkaillut useimmissa maamme orkestereista. Klassisen musiikin lisäksi Kilpinen rakastaa jazzia, ja onkin päässyt esittämään sitä muun muassa Sointi Jazz Orchestran sekä Boston Promenaden riveissä. Kilpinen on kotoisin Tampereelta, ja jo nuoruudesta saakka hänen sydäntään on ollut lähellä videopelit sekä Tappara. Vuonna 2019 hän onnistui ensin keräämään 900 Korok-siementä Legend of Zelda Breath of the Wild-pelissä, ja sitten erehdyksessä hävittämään kyseisen tallennustiedoston Nintendo Switch-konsoliltaan.

Tuomas Niininen on jyväskyläläislähtöinen pianisti. Niininen on opiskellut pianonsoittoa Keski-Suomen konservatoriolla, Sibelius-Akatemiassa ja Pariisin konservatoriolla Oleg Manturin, Tuija Hakkilan, Alain Planésin ja Eero Heinosen johdolla. Useita kilpailumenestyksiä saavuttanut Niininen esiintyy säännöllisesti pianistina, kamarimuusikkona ja säveltäjänä, sekä toimii pianonsoiton lehtorina Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Sopraano Iris Candelaria valmistui Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksesta kesällä 2022, jossa opiskeli Annika Ollinkarin johdolla. Hän debytoi Savonlinnan Oopperajuhlilla 2022 Ylipapittaren roolissa G. Verdin oopperassa Aida ja Suomen Kansallisoopperassa Yön Kuningattaren roolissa W. A Mozartin oopperassa Taikahuilu sekä esiintyi myös sopraanosolistina Kansallisoopperan produktiossa Circopera 2.0. Candelaria voitti ensimmäisen palkinnon sekä yleisön palkinnon Lappeenrannan laulukilpailuissa 2023, Timo Mustakallio -laulukilpailun ensimmäisen palkinnon 2019 ja yleisön palkinnon Havets Röst kilpailussa 2021. Hänen opintojaan ovat tukeneet Selim Eskelinin säätiö, Wegelius säätiö, Suomen Kulttuurirahasto sekä Sibelius-Akatemian tukisäätiö. Candelaria kuuluu nuorten taiteilijoiden muodostamaan kulttuurikomppania Eloaan, joka järjestää säännöllisesti konsertteja sekä poikkitaiteellisia tapahtumia ja festivaaleja.

Mieskuoro Alvar on jyväskyläläinen mieskuoro, joka on perustettu vuonna 2019. Alunperin Seminaarinmäellä yliopisto-opintojen lomassa kasattuun reilun 20 laulajan kuoroon mahtuu useita musiikin ja musiikkikasvatuksen opiskelijoita, mutta jäsenistä löytyy myös kokeneita laulajia musiikkiterapeutista peliyrittäjään. Kuoro esittää klassista mieskuoromusiikkia raikkaalla otteella. Kuoro voitti VII Kansainvälisen Leevi Madetoja -mieskuorokilpailun kansainvälisen sarjan 2021.

Kuva
Mustaan kauluspaitaan ja vaaleisiin housuihin pukeutunut nuori mies istuu portailla, hymyilee ja pitää kädessään tahtipuikkoa. Kuva Heikki Tuuli

LIPUT

www.lippu.fi 29 | 39 | 49 € + toimitusmaksu alk. 1,50 €/tilaus

Lippu sisältää myös WinterLight -tapahtuman pääsylipun. Voimassa 18.2.-5.3.