21.3.Konserttimestarin seurassa

Ke 21.3. klo 19 Hannikaissali

Anu Järvela, viulu
Kaisa Ivars, viulu
Maria Mangeloja, alttoviulu
Ilkka Kauppi, sello
Juha Malmivaara, sello

Jean Sibelius: Impromptu
Franz Schubert: Jousikvintetto C-duuri

Jyväskylä Sinfonian kevätkauden ensimmäisessä kamarikonsertissa keskiviikkona 21.3. Jyväskylän ammattikorkeakoulun Hannikaissalissa klo 19 kuullaan orkesterin muusikoista muodostettua jousikvintettiä. Kvintetissä soittavat tällä kertaa Anu Järvela (viulu), Kaisa Ivars (viulu) Maria Mangeloja (alttoviulu) sekä Ilkka Kauppi ja Juha Malmivaara (sello). Akustisesti erinomainen Hannikaissali tuo esiin parhaat puolet Franz Schubertin jousikvintetosta C-duuri ja Jean Sibeliuksen Impromptusta jousille, jotka ovat tämänkertaisen konsertin ohjelmassa.

Schubertin jousikvintetto syntyi vain muutama kuukausi ennen säveltäjän kuolemaa vuonna 1828, ja sitä pidetään Schubertin parhaimpana kamariteoksena ja yhtenä hienoimmista kamarimusiikkiteoksista koskaan. Ylevässä ja taidokkaassa Jousikvintetossa Schubert on korvannut perinteisemmän toisen alttoviulun toisella sellolla, mikä tuo teoksen matalaan rekisteriin erityistä rikkautta.

Sibeliuksen Impromptu jousille on viehkeä sovitus kahdesta aiemmin sävelletystä Impromptusta pianolle. Impromptut pianolle op. 5 olivat ensimmäisiä Sibeliukselta julkaistuja pianosävellyksiä, ja näistä numerot viisi ja kuusi säveltäjä yhdisti tähän versioon jousille.


LIPUT
15 / 13 / 7 € teatterin lippumyymälästä
17,50 / 15,50 / 9,50 € (hinnat sisältävät palvelumaksut)

EI KAUSILIPULLA

Konsertin kesto on noin 1 h 15 min