21., 22. & 23.2.

Ke 21.2. klo 19 Jyväskylän teatteritalo
To 22.2. klo 19 Kuusankoskitalo
Pe 23.2. klo 19 Kotkan konserttitalo

Yhteistyössä Kymi Sinfonietta


Olari Elts, kapellimestari
Ilya Gringolts, viulu

Jean Sibelius: Aallottaret
Erich Wolfgang Korngold: Viulukonsertto
Benjamin Britten: Neljä meriaiheista välisoittoa oopperasta Peter Grimes
Claude Debussy: La Mer

Virolainen kapellimestari Olari Elts saapuu jälleen vieraaksemme johtamaan huikean meriaiheisen konserttiohjelman. Lähes kaikki konsertin teokset kytkeytyvät tavalla
tai toisella mereen joko aiheeltaan tai syntyhistorialtaan. Viron kansallisorkesterin päävierailijana toimiva Elts kiitää huimaa vauhtia johtamiskutsujen myötä maanosasta toiseen.

Illan solistina kuullaan venäläisviulisti Ilya Gringoltsia, joka on vakiinnuttanut paikkansa kysytyimpien solistien joukossa virtuositeetillaan ja herkillä tulkinnoillaan.
Gringolts etsii aina uusia musiikillisia haasteita ja harvemmin esitettyjä helmiä, ja tänään hän soittaa itävaltalaislähtöisen Erich Korngoldin Viulukonserton. Korngoldin romanttishenkisessä konsertossa voi kuulla vaikutteita elokuvamusiikista, josta säveltäjä myös tunnetaan.

Jean Sibeliuksen sävelruno Aallottaret valmistui tilauksesta musiikkijuhlille Yhdysvaltoihin. Suomalaisesta mytologiasta aiheensa ottavassa teoksessa voi aistia meren Sibeliuksen impressionismina. Myös Benjamin Brittenin Neljä välisoittoa oopperasta Peter Grimes kytkeytyvät tiiviisti oopperan metaforiseen teemaan, mereen. Illan kruunaa Claude Debussyn La Mer, joka on impressionismin taidonnäyte meren äänellisestä luonteesta ja vaikutuksesta sen havainnoijaan.


LIPUT
26 / 24 / 12 €, S-Etukortilla (keskiviikkona) 24 / 22 / 10 € teatterin lippumyymälästä
28,50 / 26,50 / 14,50 € (hinnat sisältävät palvelumaksut)

Kouvolan ja Kotkan konserttien liput myy Ticketmaster.

KAUSILIPPUKONSERTTI (keskiviikko)

Konsertin kesto on noin 2 h