18.4. Liekeissä

Ke 18.4. klo 19 Jyväskylän teatteritalo

Ville Matvejeff, kapellimestari
Felix Zenger, beatboxaus

Taidetestaajat-hankkeen sävellysprojektin tuotos
Felix Zenger: FLARE – Music for Beatbox and Orchestra
Ludwig van Beethoven: Sinfonia nro 5

Konsertissa kuullaan ainutlaatuinen sävellysprosessin tuotos, jonka jyväskyläläiset kahdeksasluokkalaiset ovat valmistaneet teema ja muunnelmat -periaatteella. Jyväskylä Sinfonia on mukana Suomen Kulttuurirahaston ja Svenska kulturfondenin rahoittamassa Taidetestaajat- suurhankkeessa, jonka tarkoituksena on tarjota koululaisille ikimuistoisia taide-elämyksiä. Koululaiset ovat tutustuneet Jyväskylä Sinfonian muusikoiden johdolla erilaisiin instrumentteihin ja niille säveltämiseen, ja tämän jälkeen käytännön sävellystyö tapahtui kouluilla opettajankoulutuslaitoksen ja musiikin aineenopettajaopiskelijoiden ohjaamana erilaisia sävellystekniikoita ja nykyteknologiaa hyödyntäen. Lopputuloksen kuulet tänään!

Maailman eturivin beatboxaajiin kuuluva Felix Zenger vastaa tänään konsertin solistiosuudesta. FLARE – Music for Beatbox and Orchestra on Zengerin itsensä säveltämä teos, jossa ihmisäänellä tuotetut rytmit kohtaavat länsimaisen taidemusiikin peruskokoonpanon. Luvassa on suorastaan roihuavaa energiaa ja ilmiömäistä taituruutta, kun Zenger pääsee irti erityisen instrumenttinsa kanssa.

Vähitellen ja pienistä paloista syntyi Taidetestaajien teoksen tapaan myös Ludwig van Beethovenin viides sinfonia. Taidemusiikissa ikoniseen asemaan nousseen teoksen valmistuminen lyhyiden hahmotelmien ja musiikillisten ideoiden pohjalta kesti neljä vuotta. Teema ja muunnelmat -periaatetta löytyy myös Beethovenin sinfonian toisesta osasta, jossa kahta teemaa kehitellään vuorotellen.


LIPUT
26 / 24 / 12 € teatterin lippumyymälästä
28,50 / 26,50 / 14,50 € (hinnat sisältävät palvelumaksut)

KAUSILIPPUKONSERTTI

Konsertin kesto on noin 1h 45 min