14.3. Herkkyyttä ja intohimoa

Ke 14.3. klo 19 Jyväskylän teatteritalo

Robert Trevino
, kapellimestari
Julia Siciliano, piano

Mozart: Sinfonia nro 34
Felix Mendelssohn: Sinfonia nro 3, Skottilainen
Felix Mendelssohn: Pianokonsertto nro 1

Amerikkalainen kapellimestari Robert Trevino on karismaattinen vieras Jyväskylässä. Intohimoisesta ja omistautuneesta suhteestaan orkesterimusiikkiin tunnettu kapellimestari on hiljattain nimitetty Baskien kansallisorkesterin taiteelliseksi johtajaksi. Konsertissa päästään herkuttelemaan ja herkistymään varhaisromantiikan mestariteoksilla Mozartilla täydennettynä.

Yhdysvalloista tulee myös konsertin solisti, useissa kilpailuissa palkittu pianisti Julia Siciliano, jota on muusikkona kuvailtu uskomattoman luovaksi ja voimakkaaksi. Sicilianon teoksena on Felix Mendelssohnin pianokonsertto nro 1, joka syntyi Münchenin matkalla mahdollisesti viehättävän naisseuran inspiroimana. Mendelssohn esitti
itse konserttoaan laajasti, mutta erityisen suositun siitä teki vasta Franz Lisztin esitys Pariisissa.

Mozartin sinfonia nro 34 C-duuri sijoittuu säveltäjän tuotannossa murroskohtaan, jolloin hän alkoi suuntautua kohti kypsempää ja omaperäisempää tyyliä. Mendelssohnin illan toinen teos, sinfonia nro 3, on myös saanut innoituksensa matkailusta kantaen lisänimeä ”Skottilainen”. Ensimmäisen luonnokset sinfoniasta syntyivät Englannin-matkan aikana, mutta teos valmistui vasta paljon myöhemmin. Sen neljässä yhteen soitettavassa osassa voi kuulla vaikutteita skotlantilaisista maisemista ja kansanmusiikista.


LIPUT
26 / 24 / 12 € teatterin lippumyymälästä
28,50 / 26,50 / 14,50 € (hinnat sisältävät palvelumaksut)

KAUSILIPPUKONSERTTI

Konsertin kesto on noin 1h 50 min

Taiteilijatapaaminen teatterin kulmalämpiössä klo 18.15: kapellimestari Robert Trevino