10.1. Äkkilähtö lämpöön

Ke 10.1. klo 19 Jyväskylän teatteritalo

Yhteistyössä Tampereen Musiikkiakatemia

Ville Matvejeff, kapellimestari
John Storgårds, viulu
Sampo Haapaniemi, baritoni ja lausuja

Alfredo Casella: Viulukonsertto
Alberto Ginastera: Estancia

Kevätkauden avauskonsertti on täynnä uusromantiikkaa sekä etelän lämpöä ja rytmejä! Perinteisesti ylikapellimestari Ville Matvejeffin johtaman kauden avauksen solistina on John Storgårds, jota kuullaan tällä kertaa viulistin roolissa. Kapellimestarina uraa tekevä Storgårds toimii usean ulkomaisen orkesterin päävierailijana ja debyyttejä on tulevilla kausilla luvassa maineikkaiden orkestereiden kanssa.

Storgårds esiintyy johtamisen lisäksi ahkerasti myös viulistina, mistä saamme tänään mielenkiintoisen näytteen Alfredo Casellan viulukonsertossa. 1900-luvun alkupuolella vaikuttanut italialainen Casella kuului maansa modernin musiikin edelläkävijöihin ja tukijoihin kokeillen monenlaisia tyylejä uransa aikana. Viulukonsertto on kuitenkin helposti lähestyttävä teos romanttisin ja uusklassisin vaikuttein.

Konsertin toisen puoliajan herkkupala on Alberto Ginasteran Estancia. Merkittävimpiin eteläamerikkalaisiin säveltäjiin kuuluvan Ginasteran musiikki pohjaa vahvasti argentiinalaiseen kansanperinteeseen, tarttuviin rytmeihin ja elämän sykkeeseen. Alun perin balettimusiikiksi valmistunut Estancia perustuu runoon, jossa kuvataan perinteisen gaucho-karjapaimenen elämäntavan murrosta poliittisessa ja sotilaallisessa myllerryksessä.


LIPUT
26 / 24 / 12 € teatterin lippumyymälästä
28,50 / 26,50 / 14,50 € (hinnat sisältävät palvelumaksut)

KAUSILIPPUKONSERTTI

Taiteilijatapaaminen teatterin kulmalämpiössä klo 18.15: Viulisti-kapellimestari John Storgårds