Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylä Sinfonia facebookissa Jyväskylä Sinfonia Twitterissä Jyväskylä Sinfonia Instagramissa
Haku
Jyväskylä Sinfonia » Orkesteri » Ylikapellimestari

Ylikapellimestari Ville Matvejeff

Ville Matvejeff (s. 1986) on tullut tunnetuksi poikkeuksellisen monipuolisena ja laaja-alaisena muusikkona – niin kapellimestarina, säveltäjänä kuin pianistinakin. Sukupolvensa menestyneimpiin suomalaismuusikoihin kuuluva Matvejeff on opiskellut Espoon Musiikkiopistossa sekä Sibelius-Akatemiassa ja esiintynyt ympäri Euroopan sekä Yhdysvalloissa, Kiinassa, Japanissa ja Meksikossa.

Vuonna 2014 hän aloitti Jyväskylä Sinfonian ylikapellimestarina ja kausi kestää vuoden 2019 loppuun asti. Matvejeff työskentelee myös Kroatian Kansallisoopperan päävierailijana ja musiikillisena neuvonantajana Rijekassa. Viime vuonna Matvejeff johti muun muassa Avanti!-kamariorkesteria, Helsingin kaupunginorkesteria, Turun filharmonista orkesteria, Oulu Sinfoniaa, Sinfonia Lahtea sekä Tapiola Sinfoniettaa.

Ville Matvejeff toimii nykyisin maan vanhimman yhä toimivan klassisen musiikin festivaalin, Turun Musiikkijuhlien taiteellisena johtajana ja on perustanut myös teknologisesti innovatiivisia oopperaesityksiä luoneen New Generation Operan. Hän teki kiittäviä arvioita saaneen oopperadebyyttinsä vuonna 2011 Porin oopperassa Purcellin Fairy Queen -teoksen parissa ja on työskennellyt aiemmin apulaiskapellimestarina paitsi Malmön Oopperassa ja Tukholman Kuninkaallisessa Oopperassa, myös Esa-Pekka Salosen ja Leif Segerstamin assistenttina. Erityisesti oopperan parissa viihtyvän Matvejeffin ohjelmistoon kuuluu yli 50 näyttämöteosta, joiden joukossa lukuisia moderneja ja kantaesitysoopperoita.

Radion Sinfoniaorkesterin pianosolistina Ville Matvejeff debytoi 18-vuotiaana Susanna Mälkin johdolla ja on siitä lähtien vieraillut useilla kansainvälisillä festivaaleilla. Vuodesta 2012 alkaen hän on esiintynyt myös sopraano Karita Mattilan pianistipartnerina mm. Hong Kong Arts Festivalilla, Gulbenkian Foundationissa Lissabonissa, Pariisin Salle Pleyelissä ja Théâtre du Chatélet’ssa, Lontoon Wigmore Hallissa sekä Zürichin Oopperassa. Matvejeff voitti Helmi Vesa -pianokilpailun vuonna 2005 ja kolmannen palkinnon Jyväskylän pianokilpailussa vuonna 2007.

Matvejeff on vakiinnuttanut asemansa myös yhtenä sukupolvensa lahjakkaimmista säveltäjistä. Läpimurtonsa säveltäjänä hän teki kaudella 2009–2010 teoksillaan ”Il Principe Dei Dolori” (Helsingin Juhlaviikot) ja ”Ad Astra” (YLE:n tilausteos). Viimeisimmät tilausteokset ovat olleet Suomalaiselle Kamariorkesterille sekä Radion sinfoniaorkesterille, joka kantaesitti Matvejeffin viulukonserton ensimmäisenä orkesterikantaesityksenä uudessa Helsingin Musiikkitalossa vuonna 2011. New Yorkin WQXR-radioasema nimesi Ad Astra - ja Crossroads-sellokonserton sisältävän levyn (Alba) ”Q2 Music Album of the Week” -tittelillä maaliskuussa 2015. Matvejeffin intohimo ihmisääneen on johtanut hänet kirjoittamaan myös huomattavan määrän kuoromusiikkia.


Jyväskylä Sinfonia
Puistokatu 2 A
40100 Jyväskylä
Kaupungin vaihde: 014 266 0000
www.jyvaskylasinfonia.fi
Sähköposti: jkl.sinfonia[at]jkl.fi

Copyright © 2017 Jyväskylä Sinfonia. Sivun alkuun