Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylä Sinfonia facebookissa Jyväskylä Sinfonia Twitterissä Jyväskylä Sinfonia Instagramissa
Haku
Jyväskylä Sinfonia » Orkesteri » Kunniakapellimestari

Kunniakapellimestari Moshe Atzmon

Jyväskylä Sinfonia nimitti Moshe Atzmonin orkesterin historian ensimmäiseksi kunniakapellimestariksi Maestron perintö -konsertissa 16.11.2016, joka oli samalla Atzmonin jäähyväiskonsertti Jyväskylässä. Moshe Atzmon toimi Jyväskylä Sinfonian päävierailijana 2014-2016. Ensimmäisen kerran hän johti Jyväskylä Sinfoniaa vuonna 2004 ja vieraili sen jälkeen orkesterin luona yli kymmenen kertaa.

– Olemme erittäin ylpeitä siitä, että saamme nimittää juuri Moshen orkesterimme ensimmäiseksi kunniakapellimestariksi. Hänen vuosikymmenten mittainen kansainvälinen ura on huikea ja olemme kiitollisia yhteistyöstä hänen kanssaan, kertoo Jyväskylä Sinfonian intendentti Emma Anttila.

Moshe Atzmon on aiemmin toiminut mm. Sydneyn, Hampurin radion, Aalborgin ja Tokion Metropolitan-sinfoniaorkestereiden sekä Baselin orkesteriyhdistyksen pääkapellimestarina. Unkarissa vuonna 1931 syntynyt Atzmon aloitti musiikkiopintonsa Budapestissa. Hän emigroitui nuorena perheensä mukana Israeliin, jossa jatkoi opintojaan Tel Avivin ja Jerusalemin musiikkiakatemioissa opiskellen sellon ja käyrätorven soittoa, orkesterinjohtoa ja säveltämistä. Vuonna 1960 hän jatkoi orkesterinjohdon opintojaan Lontoon Guildhall School of Music'ssa Antal Doratin johdolla. Kolme vuotta myöhemmin Atzmon sijoittui toiseksi Mitropoulos-kapellimestarikilpailussa New Yorkissa ja sai Leonard Bernstein -palkinnon Tanglewoodissa.

Vuonna 1964 hän voitti Liverpoolin kansainvälisen kapellimestarikilpailun ja on siitä lähtien vieraillut säännöllisesti maailman merkittävimpien orkestereiden, kuten Berliinin, Wienin ja Münchenin filharmonikoiden ja Lontoon suurten orkestereiden kapellimestarina. Suomessa Atzmon vieraili ensimmäisen kerran vuonna 1967 johtamassa Helsingin kaupunginorkesteria ja on sen jälkeen johtanut lähes kaikkia suomalaisorkestereita, käyden täällä parhaimmillaan useita kertoja vuodessa.

Moshe Atzmon on nittänyt mainetta myös oopperakapellimestarina. Hän on toiminut mm. Dortmundin oopperan taiteellisena johtajana ja vieraillut mm. Berliini Deutsche Operissa, Hampurin valtionoopperassa, Baselin valtionoopperassa, Istanbulin oopperassa ja Tanskan Kuninkaallisessa oopperassa.

Atzmon on tehnyt runsaasti levytyksiä Deutsche Grammophon -, Decca-, EMI- ja BIS-yhtiöille.


Jyväskylä Sinfonia
Puistokatu 2 A
40100 Jyväskylä
Kaupungin vaihde: 014 266 0000
www.jyvaskylasinfonia.fi
Sähköposti: jkl.sinfonia[at]jkl.fi

Copyright © 2018 Jyväskylä Sinfonia. Sivun alkuun