Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylä Sinfonia facebookissa Jyväskylä Sinfonia Twitterissä Jyväskylä Sinfonia Instagramissa
Haku
Jyväskylä Sinfonia » Konsertit » Konserttimestarin seurassa

Konserttimestarin seurassa


KONSERTTI ON PERUTTU SAIRASTAPAUKSEN VUOKSI, PAHOITTELEMME TAPAHTUNUTTA! LIPUNOSTANEITA PYYDETÄÄN PALAUTTAMAAN LIPPUNSA TEATTERIN LIPPUMYYMÄLÄÄN SYYSKUUN LOPPUUN MENNESSÄ.

Ke 20.9. klo 19 Jyväskylän kaupungintalo

Liisi Nuora-Kapanen
, viulu
Anu Järvela, viulu
Maria Mangeloja, alttoviulu
Ilkka Kauppi, sello
Juha Malmivaara, sello

Jean Sibelius: Impromptu
Franz Schubert: Jousikvintetto C-duuri, 55'

Syyskauden ensimmäisessä kamarikonsertissa kuullaan Jyväskylä Sinfonian muusikoista muodostettua jousikvintettiä, jossa ensiviulua soittaa toinen konserttimestari Liisi Nuora-Kapanen.

Jean Sibeliuksen Impromptu jousille on viehkeä sovitus kahdesta aiemmin sävelletystä Impromptusta pianolle. Impromptut pianolle op. 5 olivat ensimmäisiä Sibeliukselta julkaistuja pianosävellyksiä, ja näistä numerot viisi ja kuusi säveltäjä yhdisti tähän versioon jousille.

Franz Schubertin jousikvintetto syntyi vain muutama kuukausi ennen säveltäjän kuolemaa vuonna 1828 ja sitä pidetään Schubertin parhaimpana kamariteoksena ja yhtenä hienoimmista kamarimusiikkiteoksista koskaan. Ylevässä ja taidokkaassa jousikvintetossa Schubert on korvannut perinteisemmän toisen alttoviulun toisella sellolla, mikä tuo teoksen matalaan rekisteriin erityistä rikkautta.

EI KAUSILIPULLA


Jyväskylä Sinfonia
Puistokatu 2 A
40100 Jyväskylä
Kaupungin vaihde: 014 266 0000
www.jyvaskylasinfonia.fi
Sähköposti: jkl.sinfonia[at]jkl.fi

Copyright © 2017 Jyväskylä Sinfonia. Sivun alkuun