Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylä Sinfonia facebookissa Jyväskylä Sinfonia Twitterissä Jyväskylä Sinfonia Instagramissa
Haku
Jyväskylä Sinfonia » Konsertit » Kahvit sateenkaaren alla

Kahvit sateenkaaren alla


Su 26.11. klo 15 Lutakon leidi

Grigory Tsyganov
, alttoviulu
Gil Shaked-Agababa, klarinetti
András Szabó, piano

W. A. Mozart: Kegelstatt-trio KV498, 21'
Robert Schumann: Satukertomuksia, 16'
Johannes Brahms: Sonaatti nro 1, 22'

Syyskauden toinen kamarikonsertti jatkaa viime vuoden Musiikin valokuva-albumi -konserttisarjan ideaa luoden kuulijoiden ympärille kotoisan ja värikkään kahvilan, jossa nauttia rennosta ilmapiiristä ja kahvista klassikkoteosten siivittämänä. Erinomaiset puitteet konsertille luo Lutakon Leidi, joka on arkkitehti Yrjö Blomstedtin suunnittelema Schaumanin vaneritehtaan patruunan koti vuodelta 1912.

W.A. Mozartin Kegelstatt-trio klarinetille, alttoviululle ja pianolle syntyi aikana, jolloin klarinetti oli vielä uudehko soitin. Mozart lumoutui klarinetin lyyrisyydestä ja notkeudesta, joten soitin pääsi mukaan moneen hänen teokseensa 1780-luvulla.

Samalle kokoonpanolle teoksensa Satukertomuksia sävelsi myös Robert Schumann. Valoisalla ja ytimekkäällä neliosaisella teoksella ei nimestä huolimatta ole tarkempaa ohjelmallista sisältöä, vaan kuulija saa päättää siitä itse. Mestarillinen ja klarinetin soinnillisia ominaisuuksia hienosti hyödyntävä Johannes Brahmsin sonaatti puolestaan kuuluu säveltäjän myöhäiseen luomiskauteen aivan 1800-luvun lopusta.


LIPUT
15 € (sisältää pullakahvit) teatterin lippumyymälästä ja tuntia ennen ovelta;
17,50 € (hinta sis. palvelumaksun)

EI KAUSILIPULLA


Jyväskylä Sinfonian muusikoiden Jerzy Hoffmanin, Gary Littlerin ja Grigory Tsyganovin valokuvanäyttely on tutustuttavissa Lutakon Leidissä konserttipäivänä.

Jyväskylä Sinfonia
Puistokatu 2 A
40100 Jyväskylä
Kaupungin vaihde: 014 266 0000
www.jyvaskylasinfonia.fi
Sähköposti: jkl.sinfonia[at]jkl.fi

Copyright © 2017 Jyväskylä Sinfonia. Sivun alkuun