Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylä Sinfonia facebookissa Jyväskylä Sinfonia Twitterissä Jyväskylä Sinfonia Instagramissa
Haku
Jyväskylä Sinfonia » Konsertit » Beethoven-sykli 3

Beethoven-sykli 3


Ke 27.9. klo 19 Jyväskylän teatteritalo

Ville Matvejeff
, kapellimestari
Víkingur Ólafsson, piano

Béla Bartók: Musiikkia jousille, lyömäsoittimille ja celestalle, 25'
Ludwig van Beethoven: Pianokonsertto nro 2, 28'
Franz Schreker: Kamarisinfonia, 25'

Beethoven-syklin kolmas osa tuo jälleen vieraaksi islantilaispianisti Víkingur Ólafssonin, jonka yhteistyö Ville Matvejeffin kanssa on ihailtavan saumatonta. Víkingurin muusikkous on harvinainen yhdistelmä syvää musikaalisuutta, virtuoosisuutta ja älyllistä uteliaisuutta, mikä takaa hänelle esiintyjänä jatkuvan kysynnän. Myös illan ohjelma on nappivalinta: Beethovenin toista pianokonserttoa kehystävät 1900-luvun musiikin tarkasti valitut teokset.

Beethovenin toinen pianokonsertto on yhdistelmä taituruutta, viehkeyttä ja elämäniloa. Teos on itse asiassa ensimmäinen Beethovenin säveltämistä pianokonsertoista ja toimi apuna nuoren pianisti-säveltäjän uran luomisessa kulttuuripääkaupungissa Wienissä. Säveltäjä itse soitti konserton kantaesityksen vuonna 1795 ollessaan 24-vuotias.

Konsertin avaa unkarilaisen Béla Bartókin klassikkoteos Musiikkia jousille, lyömäsoittimille ja celestalle. Barokkimusiikistakin vaikutteita ottaneessa teoksessa pianoa käytetään perkussiivisena instrumenttina lyömäsoittimen tapaan. Franz Schrekerin kamarisinfonia puolestaan on nerokas musiikkityylien cocktail, jossa vilahtelee niin romanttista musiikkia, impressionismia, ekspressionismia kuin uudempia kokeilujakin.


LIPUT
26 / 24 / 12 € teatterin lippumyymälästä;
28,50 / 26,50 / 14,50 € (hinnat sisältävät palvelumaksut)

KAUSILIPPUKONSERTTI


Keski-Suomen musiikin edistämissäätiö luovuttaa konsertti-illan aikana Ilmari Hannikainen -palkinnon pianopedagogi Meri Louhokselle. Palkinto on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa ja juhlistaa samalla Hannikaisen lähestyvää 125-vuotissyntymäpäivää.

Taiteilijatapaamisessa klo 18.15 kulmalämpiössä YLE Jyväskylän tuottaja Arvo Vuorela haastattelee Louhosta. Louhos esittää tilaisuudessa myös Ilmari Hannikaisen miniatyyrejä.

Jyväskylä Sinfonia
Puistokatu 2 A
40100 Jyväskylä
Kaupungin vaihde: 014 266 0000
www.jyvaskylasinfonia.fi
Sähköposti: jkl.sinfonia[at]jkl.fi

Copyright © 2017 Jyväskylä Sinfonia. Sivun alkuun