Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylä Sinfonia facebookissa Jyväskylä Sinfonia Twitterissä Jyväskylä Sinfonia Instagramissa
Haku
Jyväskylä Sinfonia » Konsertit » Beethovenin sävelin

Beethovenin sävelin


Ke 11.10. klo 19 Jyväskylän teatteritalo

Tomas Djupsjöbacka
, kapellimestari
Tami Pohjola, viulu

Ludwig van Beethoven: Coriolanus-alkusoitto, 8'
W. A. Mozart: Sinfonia nro 39, 30'
Ludwig van Beethoven: Viulukonsertto, 43'

Lokakuu tuo vieraaksemme huikean lahjakkaan nuoren suomalaisviulisti Tami Pohjolan, joka on useiden kilpailuvoittojen myötä noussut suuren yleisön tietoisuuteen. Klassismin aikakauden helmistä koostuvan konsertin johtaa Tomas Djupsjöbacka, joka on viime vuosina laajentanut menestyksekkäästi uraansa myös johtamiseen tultuaan aiemmin tunnetuksi Meta4-jousikvartetin sellistinä.

Pohjolan solistiteoksena on Beethovenin viulukonsertto, jossa kuullaan hänen käytössään olevaa Stradivarius-viulua. Laaja, lyyrisyydestä ja virtuoosisuudesta muodostuva konsertto ei saanut erityistä suosiota kantaesityksessään vuonna 1806, mutta viulisti Joseph Joachimin otettua sen ohjelmistoonsa säveltäjän kuoleman jälkeen se on noussut yhdeksi kaikkein tärkeimmistä viulukonsertoista.

Konsertin avaa vain muutamaa vuotta ennen viulukonserttoa syntynyt Coriolanus-alkusoitto. Säveltäjä kirjoitti alkusoiton von Collinsin näytelmään, joka kertoo antiikin Rooman traagisesta hahmosta, kuten myös Shakespearen samanniminen Coriolanus-näytelmä. Mozartin sinfonia nro 39 puolestaan kuuluu säveltäjän kolmeen viimeiseen sinfoniaan, jotka syntyivät vain kahden kuukauden aikana kesällä 1788.


LIPUT
26 / 24 / 12 € teatterin lippumyymälästä;
28,50 / 26,50 / 14,50 € (hinnat sisältävät palvelumaksut)

KAUSILIPPUKONSERTTI


Jyväskylä Sinfonia
Puistokatu 2 A
40100 Jyväskylä
Kaupungin vaihde: 014 266 0000
www.jyvaskylasinfonia.fi
Sähköposti: jkl.sinfonia[at]jkl.fi

Copyright © 2017 Jyväskylä Sinfonia. Sivun alkuun